Dit jaar GEEN kerstfeest

20-12-2020 15:42

Beste broeders en zusters,

Na lang overleggen (wikken en wegen) hebben wij met enorme teleurstelling besloten om dit jaar op vrijdag 25 december a.s. geen kerstdienst te hebben. Dit besluit hebben wij genomen vanwege de omstandigheden waarin wij ons als samenleving op dit moment in bevinden. Ook zijn er door onze overheid diverse maatregelen afgekondigd om de besmetting door het covid-19 virus tegen te gaan dan wel te voorkomen.

Het heeft telkens weer een behoorlijke impact op je om te horen dat iemand die je kent positief is getest voor corona.

Er zijn de afgelopen periode vele bekenden geweest waarvan wij bericht hebben ontvangen dat die besmet zijn geraakt of zelf aan deze ziekte zijn overleden.

Houd je aan de veiligheid voorschriften

Ik maak daarom ook van deze gelegenheid gebruik om een ieder op te roepen zich te houden aan de veilheid voorschriften.

Houd voldoende afstand 1.5 meter – gebruik een mondkapje waar het nodig is – reinig, ontsmet je handen telkens weer als je spullen buiten je vertrouwde omgeving hebt aangeraakt.

Een ongeluk zit in een klein hoekje” is een bekend Nederlands spreekwoord.

De reden om het kerstfeest dit jaar geen voortgang te laten hebben heeft ook te maken met de vele bezoekers die vaak tijdens deze dienst aanwezig zijn. Onze zondagse diensten zullen vooralsnog gewoon doorgang hebben. Daar kunnen wij met mekaar beter controle over houden.

Ik zou een ieder willen vragen het Kerstfeest [de geboorte van de Heer Jezus] dit jaar; “thuis in gepaste sfeer te vieren.”

Ik wens allen een Gezegend Kerstfeest

Imro Kroes